Kawa izoo- charakterystyka i dane ogólne

Kawa Izzo zawdzięcza swoją nazwę Vincento Izzo, który pod koniec lat 70. zainteresował się smakiem i charakterem espresso i na podstawie prowadzonych doświadczeń doprowadził do stworzenia izzo. Zaciętość i oddanie swoje pracy doprowadziły do rozprzestrzenienia się dystrybucji kawy nie tylko na rynek włoski, ale tez zagraniczny, dzięki czemu możemy delektować się tym niepowtarzalnym smakiem. Kawy Izzo palone są na południu Włoch, w prowincji Campania, w Boscoreale (niedaleko Neapolu).Przygotowanie kawy polega na paleniu ziaren przez około 1 minut w średniej temperaturze, bu niwelować gorzki i kwaśny posmak. Oferta sklepu. W naszym sklepie oferujemy dwa rodzaje kawy izzo: Silver Neapolitana oraz Gold 100 procent Arabica, obie ziarniste dostępne są w dwóch wariantach: 250 gramów lub 1 kilogram. Kawy zapakowane są w estetyczną metalową puszkę, a parzenie pozwala uzyskać intensywny, zdecydowany smak espresso , który można również połączyć z odrobiną mleka, w zależności od preferencji. Obie cechuje niska zawartość kofeiny.

Nazwa: JUSTYNA MAJEWSKA-MAJKA KAWEO

Adres: OBOZOWA 64/11 30-383 Kraków

Adres www: http://www.kaweo.pl/pl/c/kawa-Izzo/31